Innhold

​Her kommer en oversikt over våre kunder, hvorfor de valgte Atea Klubb, og hvilke gevinster dette har medført.

1

​Kjelsås Idrettslag ble etablert i 1913. Klubben har en visjon om at idrettslaget skal gjøre Grefsen og Kjelsås til et enda bedre sted å bo. Kjelsås IL vil være et idrettslag med sterk lokal tilhørighet som gir et godt idrettslig og sosialt tilbud til barn, ungdom og voksne. Kjelsås IL ønsker å være en god samarbeidspartner til skolene og andre organisasjoner i nærområdet. De arbeider hele tiden for å få flere motiverte og kvalifiserte trenere og ledere i alle aldersgrupper.

Grupper/grener.

Allidrett og idrettskolen

Målet er å få barna glad i idrett og fysisk aktivitet. Tilbudet er et meget populært opplegg med
allsidig bevegelsestrening for barn mellom 4 og 6 år. Det er ca 320 plasser.

Idrettskolen for førsteklassinger. Idrettsskolen er en introduksjon til idrett, samhold og sunne aktiviteter.  Den vil inneholde varierte aktiviteter, som skal motivere barna og gi positive opplevelser. De vil få oppleve flere idretter og selv finne ut av hva som er gøy og spennende. Idrettsskolen har gode instruktører og en størrelse på gruppene som gjør at alle blir sett. Idrettskolen har oppstart på høsten og avslutning på våren, det er fem uker i hver aktivitet, orientering, basket, håndball, alpint, langrenn og fotball. Totalt er det 80 på idrettskolen.

Alpin
Kjelsås alpin er i sterk vekst. Det satses i alle alderstrinn, med variert trening med barmark, teknikk og selvfølgelig i bakken. Oslo Alpinfestival arrangeres av med 400 deltagere. Klubben har 250 løpere fra 6 til 16 år.

Basket
Kjelsås basket gjør det svært godt i flere aldersgrupper. Men felles for alle legges det vekt på at basket skal være gøy. Basket har i overkant av 200 medlemmer.

Fotball
Kjelsås fotball har spillere fra 5 år til Old Boys. A-laget ligger i  andredivisjon. Gruppen har flere kunstgressbaner og hovedbanen på Grefsen stadion har undervarme og helårs drift. Kjelsås fotball har ca 1000 medlemmer.

Håndball
Kjelsås håndball er stor Oslos største håndball gruppe med i overkant av 50 lag påmeldt i serien. De representerer alle alderstrinn. Kjelsås håndball har hatt store navn som Kristian Kjelling hos seg i 10 år. Gruppen består av i overkant av 600 medlemmer.

Langrenn
Kjelsås langrenn en stor gruppene i Kjelsås IL med ca 1000 medlemmer. Det er en svart aktiv gruppe som har fostret mange store internasjonale navn gjennom årene, nå sprinteren Eirik Brandsdal.  Bredde og satsning, det er plass til alle.

Orientering
Orienteringsgruppa i Kjelsås Idrettslag har som mål å gi et breddetilbud til voksne og barn på Kjelsås som er interessert i orientering. Våre aktiviteter skjer i nærområdet. Kjelsås har en unik beliggenhet med marka som nabo og et fint terreng for konkurranse, trim og mosjon. Gjennom lek og aktiviteter i utemiljøet aktiviserer vi barn for å skape et trygt miljø og interesse for orientering. Vi har ukentlige treninger i sommerhalvåret med opplegg som skal utvikle o-ferdigheter. KIL-orientering er åpen for alle uansett alder og ambisjonsnivå. For de som vil drive med orientering som mosjon.
2

Idrettsforeningen Fram ble stiftet 15.januar 1894 av en guttegjeng i uthuset til Nicolai Engvoldsen (1848-1934) på Torstrand - bydelen i Larvik der Framparken nå ligger. Klubbens første formann het Magnus Mathiesen.

Da foreningen startet opp ble det bestemt hvilke idrettsgrener det skulle drives med, og det var fotball, turning, friidrett og roing. På vinteren skulle det satses på skøyter og ski.

Idag har Fram utøvere i fotball, håndball, friidrett og skøyter. Første gang det ble spilt håndball på Fram stadion var i slutten av 1930- årene. Det var en oppvisningskamp i 11- manns håndball på full fotballbane. Håndball tilnærmet slik vi kjenner det idag, ble ikke satt på klubbens program før fire måneder etter krigen.

I 1964 ble den første Fram- cupen avviklet, og de første årene deltok omkring 100 lag hver gang. Arrangementet gikk over to dager, og det ble lagt stor vekt på rammen rundt det sportslige. Det ble blant annet gått i tog fra Herregårdssletta til Fram Stadion - med Larvik skolekorps i spissen.

IF Fram har alltid vært en dugnadsklubb, og anlegget er bygget ved hjelp av frivillige og ivrige sjeler. En fullsatt Framhall ble offisielt åpnet 12.november 1975, med en damelandskamp mellom Norge og Jugoslavia. Stolte Fram- medlemmer kunne kostatere at hallen ble en million kroner billigere enn beregnet - på grunn av alt dugnadsarbeidet som ble gjort. Norge tapte forøvrig kampen 8-13, etter å ha ligget under 4-7 til pause.

IF Fram forening har ellers lange og stolte tradisjoner i norsk og internasjonalt idrettsliv.

3

I fokus